Endret: 21 des 2020     Opprettet: 24 sep 2020

Styret mottar med jevne mellomrom klager fra beboere som opplever at naboer støyer mer enn hva man kan forvente at skal aksepteres.

Vi vet at alle lever sine liv.
Det kan innebære at man jobber skift, jobber hjemme, har barn som utfolder seg, tenåringer som krangler, at man liker å høre på høy musikk, har et oppussingprosjekt på gang eller kanskje har man familie på den andre siden av kloden man bare kan snakke med når det er midt på natten her hjemme hos oss.

Uansett hva din situasjon måtte være, så er det nå en gang slik at i Solhøgda Borettslag, så har vi et sett regler det er forventet at man foholder seg til - husordensreglene.

De innebærer bl.a at det skal være ro i leilgheten i visse tidsrom, og at man generelt skal ta hensyn til de rundt seg.


Så, selv om du kommer fra nattevakt og er lys våken, tar deg en dusj og deretter gjerne vil snakke høylytt med din tante i Amerika - så må du faktisk tenke på hvordan dette oppleves for naboen. Kan du kanskje gjør det samme, men samtidig tenke på at du skal være stille?

Det samme gjelder hvis du har små barn som er hjemme og som mer enn gjerne ønsker å løpe rundt i leilgheten å skrike - da må du tenke på at dere ikke bor alene i blokka.
Dette kan fort, for de som bor rundt, høres ut som ti elefanter på vill jakt gjennom leilgheten.
Kanskje er det noen som sitter hjemme og jobber? Eller kanskje er det noen som sover ut etter nattevakt? Selv om det er midt på dagen, så kan det være plagsom støy for de rundt. 

Det å bo i blokk, i et fellesskap, det er flott og har mange fordeler!
Men, hvis man ønsker å ha en livsstil hvor man kun bryr seg om seg selv og ikke vil ta hensyn, ja da er kanskje ikke blokk-livet det man burde velge.

 

Så, styrets oppfordring nok en gang er å ta hensyn til de rundt deg, uansett om det er i eller utenfor tiden for ro i leiligheten.
Tenk på hvordan "dine lyder og vaner" oppleves for de rundt deg.